Mrkva Group Sarajevo, kompanija koja sarajevske specijalitete sa roštilja sprema od 1963 godine. Tradicionalna receptura se prenosi do treće generacije koja od 2000 godine formira lanac poslovnih jedinica u Sarajevu. Razvoj tradicionalnog prema savremenom i modernom pristupu brzehrane podrazumjevao je centralizaciju proizvodnje, implementaciju Haccp sistema i razvoj sistema sigurnosti kojeg implementiraju 2013. godine na nivou cijele grupacije- svih poslovnih jedinica.
Centralizacija proizvodnog pogona je formirana u skaldu sa apsolutnim poštivanjem zakonske regulative, primjene redovne laboratorijske kontrole sirovina, proizvoda, gotovih proizvoda i predmeta opšte upotrebe. Sve poslovne jedinice imaju formiran interni plan samokontrole na osnovu kojeg redovno kontrolišu svaki prijem sirovina, pripremu i posluživanje gotovog jela.
Ekspertni tim na osnovu višegodišnjeg praćenja svih poslovnih jedinica MRKVA grupacije je dodjelilo pečat sigurnosti „Siguran zalogaj – Safety snack“ kao potvrdu zdravstvene ispravnosti svakog pripremljenog jela i garancije bezbjednosti za potrošače.