Održano 3. stručno savjetovanje pod nazivom Sigurno poslovanje sa hranom

U subotu, 19. oktobra 2019. godine u Konferencijskoj dvorani hotela Hills u Sarajevu, održano je 3. Stručno savjetovanje pod nazivom ”Sigurno poslovanje sa hranom”.


U subotu, 19. oktobra 2019. godine u Konferencijskoj dvorani hotela Hills u Sarajevu, održano je 3. Stručno savjetovanje pod nazivom ”Sigurno poslovanje sa hranom”. Eminentni stručnjaci iz oblasti sigurnosti hrane govorili su o nesagledivo važnim temama u ovom području, te elaborirali svoje teze stavljajući naglasak na zdravlje potrošača. Pored njih, tu su bili i privredni subjekti – industrije, restorani, hoteli, pekare, slastičarnice, tržni lanci i dr.

U hotelu Hills predstavljene su aktuelne teme sigurnog poslovanja sa pravnog aspekta, ali i prvi, u potpunosti bh. brend o sigurnosti hrane ”Siguran zalogaj”. Svi učesnici uživali su u ugodnom radnom okruženju, a konferenciju je zatvorio idejni menadžer savjetovanja, sanitarni inženjer i magistar prehrambene tehnologije,  Amar Ibrulj, dodjeljujući certifikate za sve učesnike pod pokroviteljstvom Instituta za certificiranje sistema.

Po završetku izlaganja, dodijeljene su Politike sigurnosti svim subjektima koji posjeduju pečat Sigurnog zalogaja.