Koja je veza između HACCP i Sigurnog zalogaja?

Svaki objekat koji ima HACCP verifikaciju i pečat ”Sigurnog zalogaja” mjesto je koje tražite.

Pečat ”Sigurnog zalogaja” predstavlja garanciju bezbjednosti hrane i osvježavajućih napitaka u skladu sa standardom sigurnosti kroz poštivanje više od 100 propisa i redovnih kontrola koje definišu oblast sigurnosti hrane.

Ovdje uvodimo paralelu između Sigurnog zalogaja i HACCP-a, s obzirom na to da su načela oba sistema jednaki. Sukladno zakonskim odredbama, ova dva sistema potiču ugostitelje na kvalitetniji rad i pospješuju kreiranje zdrave konkurencije. Parola ostaje ista – osigurati potrošačima sigurnu i kvalitetnu hranu. Dobijanje certifikata, odnosno pečata, označava određenu razinu ugostiteljstva, te svojim klijentima predstavlja prečicu do zdravlja. Zašto da razmišljate koliko je sigurna hrana koju unosite u svoj organizam? Vrijeme junk fooda je prošlost, u 21. stoljeću stremimo ka promoviranju sigurne i korisne hrane kao odraza zdravog čovjeka.

Kako da znate gdje je bezbjedno za Vas i Vaše najmilije? Odgovor je jednostavan. Svaki objekat koji ima HACCP verifikaciju i pečat ”Sigurnog zalogaja” mjesto je koje tražite.