Koja hrana je najviše zastupljena u objektima koji se bave distribucijom iste u BiH

U savremenom dobu Bosne i Hercegovine najpopularnije su ćevabdžinice i buregdžinice. Naizgled brza, ali u biti tradicionalna jela nude širok asortiman jela koje turisti, ali i lokalno stanovništvo mogu konzumirati.

Brend ‘’Sigurnog zalogaja’’ ima mnogo klijenata i objekata, samim tim obilujemo i raznovrsnošću ponude hrane.

U savremenom dobu Bosne i Hercegovine najpopularnije su ćevabdžinice i buregdžinice. Naizgled brza, ali u biti tradicionalna jela nude širok asortiman jela koje turisti, ali i lokalno stanovništvo mogu konzumirati. U glavnom gradu – na samoj Baščaršiji možete naći razne buregdžinice (Aščinica Hadžibajrić, Fan Ferhatović), i ćevabdžinice (Mrkva, Petica).

Bosanskohercegovačka jela i dalje ostaju karakteristična, jer se prenose sa koljena na koljeno. U kulturi ishrane, kao i prehrambenim običajima se najjasnije odražavaju tragovi različitih kultura koje su se u Bosni i Hercegovini najsnažnije isprepletale. Tradicionalno bosansko jelo može biti i izvorno, ali i jelo koje je tokom povijesti došlo iz druge kulture pa se u Bosni priprema na poseban i specifičan način. U bosanskoj kuhinji većina jela se kuha u vlastitom soku, uz dodatak mesnog fonda. Ono što jelima daje karakterističan i odličan ukus je fino usklađeni odnos između povrća, mesa i začina.

U objektima Sigurnog zalogaja garantiramo maksimalnu ispravnost i upravo tu – tradiciju na tanjiru.